(Escrit redactat el 10 de Setembre de 2012)

Ni més, ni menys! Avui és un dia històric per al nostre país. Avui, centenars de milers de catalans ens aplegarem als carrers de la nostra capital per defensar allò que volem ser.

El 10 de juliol de 2010 ens manifestàvem reclamant el ‘dret a decidir’ i la manifestació d’aquest 11 de setembre de 2012 formarà part de les grans decisions que ja estem prenent com a poble.

En aquest context, el president Artur Mas es va comprometre clarament davant el Parlament de Catalunya a liderar el procés de transició nacional. Un procés que, etapa rere etapa, consolida els mecanismes i els suports necessaris per aconseguir articular l’estat propi.

SPAIN-CATALONIA/

A la vegada, també estem vivint un moment històric perquè aquest camí no es fa en contra de ningú. Les diferents etapes de la transició nacional sumen cada vegada la voluntat de més ciutadans i, a més a més, pretenent no restar ni excloure ningú. En aquest camí nacional no hi ha d’haver ni bons ni dolents. Aquí no hi haurà ni guanyadors ni perdedors.

Tots els catalans, com un sol poble, som ben conscients que el Govern de l’Estat ens està ofegant des del punt de vista econòmic, social i nacional i, per tant, ens està perjudicant a tots i cadascun de nosaltres. És per això que comptem amb absolutament tothom!

Que ningú no ho dubti: durant molts anys recordarem aquesta Diada com el dia en què de manera massiva, oberta i unitària els catalans vam fer sentir la nostra veu per dir que volíem viure en plena llibertat!